Black Country, New Road – Ants From Up There (Ninja Tune)

Κινηματογραφικές μπαλάντες, δραματικότηταs ‘Funeral’ από ‘Arcade Fire’, sci-fi κατάθλιψη ‘Donnie Darko’, με αεροπλάνα που διαλύουν το υπνοδωμάτιο της παιδικής ηλικίας. 
Αφήγηση με ξεσπάσματα ‘Bright Eyes’ στη φωνή, από την άρθρωση ρητορικών ερωτήσεων περί έρωτος ή αλλιώς: "Μην τρως τοστ στο κρεβάτι".
Μια ακρόαση, ταξίδι ολόκληρο, με την επίσκεψη να ξεκινά από τη μεσοχώρα του δίσκου καθώς η θλίψη ανοίγει σαν ένα τόπι από βελούδο σε μια διαδρομή προς το βορρά. Ένας χειμωνιάτικος δίσκος.

Μετά από ένα χρόνο ακριβώς, η επταμελής μπάντα, επιβεβαιώνει όλους όσους πίστεψαν στο ντεμπούτο του είκοσι ένα. Στη δεύτερη κυκλοφορία "Ants From Up There", η κατεύθυνση του πειραματισμού της ομάδας, επαναπροσδιορίζεται αυτοσχεδιαστικά σε πιο 00’s indie rock, chamber pop μονοπάτια, με κορμό το εξομολογητικό μανιφέστο του φρόντμαν Isaac Wood, ο οποίος και εγκαταλείπει τη μπάντα με την ολοκλήρωση αυτής της δουλειάς. 
Αρμονία στις κιθάρες, τα πνευστά, το snare και την φωνή, με τα χαρακτηριστικά tutti της μπάντας να ολοκληρώνουν τις λέξεις ως προς το συναίσθημα και τις νότες. Βραδινή εξόρμηση στα αστέρια. Ένας γεμάτος ουρανός που ξεδιπλώνεται σε τρια κεφάλαια πριν το τέλος, εξελίσσοντας υφολογικά, το κινηματογραφικό υπόβαθρο στο δίσκο. Το βιολί σε παρασέρνει σε αμερικανικές μνήμες με δοξαριές από μια αγγλική performance.


★★★★★


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις