#02. Radiohead - The King Of Limbs (XL)




































#02. Radiohead - The King Of Limbs

Ο Thom Yorke και οι εξωγήινοι φίλοι του μαζεύονται στο υπόγειο, τζαμάρουν και κυκλοφορούν μετά το 'In Rainbows' τον δίσκο αυτό. Με λίγα λόγια αποδεικνύουν πως μπορούν να κάνουν ό,τι τους κατέβει στο κεφάλι. Για ένα παράξενο λόγο, κάθε φορά πετυχαίνει. Κατεφέρνουν ό,τι δεν μπορούν οι υπόλοιποι. Κάνουν το studio album και απευθείας το παίζουν ζωντανά. Συναρπάζουν με την πρωτοτυπία τους, σε παρασέρνει η ιδιοφυία τους, με λίγα λόγια μένεις με το στόμα ανοικτό.  

Κυκλοφορούν το πιο δυνατό single της χρονιάς 'Lotus Flower', με ένα από τα καλύτερα video. Ο Yorke παίρνει το θέμα πάνω του. Χορεύει, γιορτάζοντας με την μπάντα του τη νέα τους κυκλοφορία. Στο 'Give Up The Ghost' δίνει ρεσιτάλ συνθετικής απλότητας και ευαισθησίας. Το 'Don't hurt me' σε επανάληψη, σου στοιχείωνει το μυαλό, τι να μας πουν κι οι Fleet Foxes; Ένα Kid A/ Amnesiac flashback στο Codex. 'Bloom', 'Little by Little', 'Feral', 'Separator', ήχος μπερδεμένος, σκοτεινός που στην πορεία επιπλέει σαν νούφαρο πάνω στον ακουστικό σου χώρο .Οι στίχοι του Θωμά για άλλη μια φορά μας πήραν τα μυαλά. Ένας σύγχρονος ποιητής εκφράζει το γενικότερο συναίσθημα ανοίγοντας ακόμα μια πόρτα με θέα το μυαλό του.

'Εχω όμως και παράπονα. Γιατί μόνο 8 τραγούδια και τί μανία είναι αυτή να κυκλοφορούν επιπλέον τραγούδια τους σε ξεχωριστές κυκλοφορίες; χαχαχαχα Μάλλον τα λεφτά. Όπως και να έχει θεωρώ πως είναι όλοι τους ακόμα μια φορά σε πολύ δημιουργική φάση. Είναι ενεργοι, κάνουν περιοδεία, πολλές τηλεοπτικές εμφανίσεις. Δεν έχουν βαρεθεί ρε παιδί μου, το βλέπεις αυτό το πράγμα και είναι αναζωγονητικό. Η μπάντα εξακολουθεί να κάνει ωραία μουσική και να το απολαμβάνει. Από την άλλη κάποιοι αναρωτιούνται αν οι Radiohead επαναλαμβάνουν, ξεπερνούν τον εαυτό τους.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις