Take Shelter

Take Shelter
Jeff Nichols
 (2011)







Στην ρουτίνα ενός συνηθισμένου αμερικάνικου ζευγαριού, σκάει η πιο τρελή καταιγίδα. Ευφάνταστη μεταφορά μιας τραγικής ιστορίας στο σινεμά. Ο σκηνοθέτης Jeff Nichols, εμβαθύνει μεθοδικά στην απόδοση χαρακτήρων και καταστάσεων με ποικίλες δυναμικές. Κατασκευή ονείρων και μια ασυνήθιστη δύναμη που σε τρομοκρατεί. Η εξιστόρηση των γεγονότων μέσα από το μυαλό του πρωταγωνιστή. Τραντάζεσαι από την ένταση κι εσύ, βρισκόμενος αντιμέτωπος με τον φόβο του.

Πώς μπορούν τελικά να κρατηθούν οι ισορροπίες σε μια κοινωνία κομπλεξική και επικριτική; Έντονη ειρωνεία για τη λιποψυχία και την ορρωδία των ανθρώπων. Το δράμα του ήρωα και ένα παράλληλο σύμπαν κοινωνικού περίγυρου που αντιστέκεται σθεναρά να καταλάβει, να αποδεχτεί ή να προσαρμοστεί σε κάτι μη συμβατό ή ασυνήθιστο. Αυτό βέβαια επεκτείνεται και στην οικογένεια του ήρωα. Παίρνει διαφορετικές διαστάσεις σε άτομα και καταστάσεις.
Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία αλλά πεθαίνει. Η προσπάθεια του να σώσεις μια κατάσταση που δεν σώζεται Τί πηγάζει από μέσα σου και τί είναι γραφτό να γίνει; Από που ήρθες και ποίος είσαι, από που ξεκίνησες. Τί ορίζει η φύση και τί τελικά η μοίρα; O ρόλος της χρονιάς από τον ηθοποιό Michael Shannon.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις