Best Albums 2011 By Eirini Vnt


                                                      1. James Blake - James Blake

Tην περίπτωση James Blake τη γνωρίσαμε ήδη από το προηγούμενο έτος, όπου το μόλις 21ος ετών αγόρι από το Λονδίνο κυκλοφόρησε τρία πολλά υποσχόμενα EP’S.

Το 2011 κυκλοφορεί επίσημα το ομώνυμο album του, αποτελούμενο από 11 κομμάτια δικής του σύνθεσης, ερμηνείας, ενορχήστρωσης και παραγωγής. Μέσα σε αυτό βρίσκεται και η εκπληκτική διασκευή στο ‘Limit to your love’ της Καναδής Feist, όπου ο Blake μετατρέπει το διαμαντάκι αυτό με τη Μotown αισθητική σε ένα μυστηριακά ηλεκτροφόρο δημιούργημα.

Πολλοί αναφέρθηκαν σε έναν ακόμα ενδιαφέρον dubstep δίσκο, στα χνάρια των Βρετανών ΧΧ και του Burial. Ο Blake όμως μοιάζει να ανήκει σε μια δική του κατηγορία , καθώς η μουσική του αποτελεί το πάντρεμα soul, gospel και ηλεκτρονικών ήχων συνοδευόμενοι από τη μελαγχολία και το ρομαντισμό παλιών Αμερικάνων crooners. O ίδιος χρησιμοποιεί κυρίως κάποια synths, μερικά beats, το πιάνο και τα ιδιαίτερα φωνητικά του (αλλοιωμένα ή μη) για να συνθέσει τελικά έναν από τους καλύτερους και πιο προσωπικούς δίσκους της χρονιάς.

Το μουσικό αποτέλεσμα είναι εσωτερικό,λιτό αλλά ταυτόχρονα τόσο γενναιόδωρο και συναισθηματικά φορτισμένο. Ο Blake φαίνεται να απελευθερώνει τους δαίμονές του σε έναν ολότελα δικό του χώρο-καταφύγιο δημιουργίας και σε συνεπαίρνει με την εξομολογητική του διάθεση και τις επαναλαμβανόμενες λέξεις που ακούγονται σαν παράπονο μέσα σε ένα αφιλόξενο τοπίο. Από το μουσικό αυτό ταξίδι δεν επιστρέφεις αλώβητος.

(http://www.youtube.com/watch?v=UoB4KVg2EoM&fb_source=message)

2. Fink - Perfect Darkness
3. Bon Iver - Bon Iver
4. Josh T. Pearson - Last Of The Country Gentlemen
5. The Antlers - Burst Apart
6. Radiohead- King of Limbs
7. Patrick Wolf - Lupercalia
8. Beirut - The Rip Tide
9. Wye Oak- Civilian
10. Nils Frahm- Felt
11. Matana Roberts - Coin Coin Chapter One Gens de Couleur Libres
12. Gravity says_i  - The Figures Of Enormous Grey And The Patterns Of Fraud
13. Planningtorock - W
14. SBTRKT - SBTRKT
15. Nicolas Jaar - Space Is Only Noise
16. Timber Timbre - Creep On Creepin' On
17. 13&God - Own Your Ghost
18. Florence and the Machine - Ceremonials
19. Puscifer - Conditions of My Parole
20. The Weeknd - House of Balloons 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις