#1. Gil Scott-Heron & Jamie XX- We're New Here (XL / Young Turks)


#1. Gil Scott-Heron & Jamie XX- We're New Here
 
Η φωνή του εκλιπόντα Gill Scott Heron, χρησιμοποείται σαν πρώτη ύλη, είναι η πλαστελίνη.
Ο Jamie xx σχεδιάζει ένα νέο ηλεκτρονικό κόσμο που κινείται σε διαφορετική ταχύτητα. Αναπηδάει υπνωτισμένα δεξιά κι αριστερά, σε ένα ρυθμό από ένα πάρτυ που τελειώνει. Οι συστάσεις γίνονται εξ'αρχής. 'Είμαι νέος εδώ', ο Heron μιλάει και για τους δυο τους. Σκόρπιες λέξεις σε μια μικρή ιστορία που ενώνονται συμμετρικά με τα pitch shift φωνητικά κι έναν trip hop ρυθμό. 

Ταξίδια, περιπέτειες κι αδιέξοδα στην αφήγηση. Η μουσική αντιδρά και εξελίσσεται καθώς αρθρώνεται η κάθε λέξη. Η επαναπροσέγγιση των τραγουδιών στην πιο φρέσκια και σύγχρονη απόδοση τους. Ήχος που σαν ψηφιακό κουκούλι αγκαλιάζει την ξερή, εξομολογητική φωνή του Heron. House- Dub Step στιγμές στα κομμάτια 'Ur Soul And Mine' με sample από το 'Touch me' του Rui Da Silva, και στην εκστατική εκδοχή του 'NY Is Killing Me.  Το τελευταίο άσμα αυτού του πάρτυ το 'Take Care Of You'. Θα μπορούσε να παρομοιαστεί με μια νυχτερινή βόλτα σε ένα ταξί της Νέας Υόρκης. 

Ο κατά κόσμον Jamie Smith καταφέρνει και επαναπροσδιορίζει τα τραγούδια της περσινής κυκλοφορίας 'I'm New Here' με τον πιο επιτυχημένο τρόπο. Δεν τεμπελιάζει, ασχολείται διεξοδικα με την παραγωγή. Καταφέρνει και  εναρμονήσει δυο φαινομενικά αταίριαστα υλικά. Απολαυστικό πέρα από κάθε προσδοκία.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις